Digitalni marketing

Kome je namjenjena web aplikacija

Što je digitalni marketing?

Digitalni marketing je način promocije koji se provodi uz pomoć interneta. Ova vrsta marketinga omogućava točno mjerenje uspješnosti kampanja koje se provode i analiziranje te potpuno shvaćanje naših kupaca. Također kada znamo točno tko su naši kupci u ovoj vrsti marketinga možemo prilagoditi poruke i takve poruke poslati točno određenim skupinama ljudi kako bismo ih dodatno zainteresirali za naše proizvode/usluge. Najbitniji element digitalnog marketinga je kvalitetna web stranica (ukoliko nemate web stranicu mi ju možemo izraditi za Vas). Kada imamo web stranicu tada je bitno izabrati načine komunikacije i dobro ih kombinirati. U nastavku možete vidjeti koje komponente digitalnog marketinga mi možemo odraditi za Vas i detaljnije pročitati nešto o svakoj od njih.

Što mi radimo za Vas?

Google Analytics

Google Analytics je googlov alat koji omogućuje praćenje marketinških kampanja putem google ads-a, analizu publike koja dolazi na Vašu web stranicu i put kojim se publika na web stranici kreće te na kojim stranicama se najviše zadržava. Naši developeri će za Vas na web stranicu ugraditi potrebne kodove kako bi se aktivirala ova mogućnost. Nakon što su kodovi postavljeni naši marketing stručnjaci će kroz mjesec analizirati podatke kako biste dobili izvještaje koji su Vam zanimljivi i kako biste u dogovoru s njima mogli bolje uložiti svoj budžet za marketing, te na taj način povećati prodaju.

Google analytics

Search engine optimization - SEO

SEO zapravo i nije marketing već optimizacija web stranice za tražilice kao što su google, yahoo, i sl. Naši programeri će za Vas analizirati web stranicu i tehnički ju optimizirati za tražilice kako bi se ona probila do prve stranice pretraga. Nakon što je web stranica tehnički optimizirana naši marketing stručnjaci Vam mogu predložiti neke tekstove koje biste mogli napisati i objaviti na svojoj web stranici kako biste privukli zainteresiranu publiku na Vašu web stranicu. Na taj način će Vaša web stranica izgraditi autoritet kod tražilica i ona će Vas rado gurati potencijalnim kupcima.

Search engine optimization - SEO

Facebook marketing

Svaka tvrtka može napraviti svoju facebook stranicu kako bi doprijela do potencijalnih klijenata putem te društvene mreže. Jedna od glavnih aktivnosti na društvenim mrežama su objave koje vode na Vašu web stranicu kako bi se ostvarila konverzija. Naravno moguće je i kroz objave napraviti call to action koji će kupce pozivati da nam se obrate putem facebook masengera. Ovaj tip marketinga podrazumijeva izradu plana i dinamike objava na facebooku, određivanje targetnih skupina klijenata i naravno izradu, vođenje i analiziranje facebook ads-a. Kako danas potencijalni korisnici provode puno vremena na društvenim mrežama ovo je idealan način za promociju i dovođenje kupaca na Vašu web stranicu na kojoj se mogu pronaći detaljne informacije o onome što je klijenta zanimalo.

Facebook Ads

Instagram marketing

Instagram je društvena mreža koja nam omogućava vizualnu prezentaciju Vaših proizvoda. Ova društvena mreža je idealna za promociju proizvoda, apartmana ili kafića. Na instagramu se mogu napraviti kampanje koje će targetirati određene skupine klijenata i kako bi oni saznali za Vaše poslovanje. Također u ovoj vrsti marketinga je potrebno izraditi detaljan plan objava, odrediti targetne skupine i napraviti call to action koji može uputiti kupce na Vašu web stranicu ili ih uputiti da nam se jave direktno putem DM. Kako danas potencijalni korisnici provode puno vremena na društvenim mrežama ovo je idealan način za promociju i upoznavanje kupaca na vizualan način s onime što im nudite.

Instagram Ads

Youtube marketing

Danas je youtube druga najpopularnija tražilica na svijetu odmah iza googla. Ovim kanalom marketinga možete doprijeti do velikog broja potencijalnih korisnika. Na youtubeu korisnici prilikom svakog pokretanja željenog videa dobiju video sa Vašom reklamom. Dobrim odabirom targetnih skupina na vizualan i zanimljiv način moguće je obavijestiti korisnike o tome što im nudimo.

Youtube marketing

E-mail marketing

Putem svoje web stranice možete sakupljati emailove potencijalnih kupaca na način da se oni pretplate na to da im šaljete svoje obavijesti. Jednom kada se napravi lista emailova i korisnike podijelimo po targetnim skupinama moramo osmisliti obavijesti sa kojima ćemo ih upoznavati. Moguće im je slati promotivne ponude, obavijesti o novim blog tekstovima i tako ih vraćati na web stranicu. Uz pomoć programa MailChimp se izrađuju interaktivne poruke koje se šalju svakoj skupini. Naravno svaka skupina ovisno o interesu dobiva individualiziranu poruku koja sadrži call to action koji će ih potaknuti da izvrše radnju koju želimo da odrade. Zahvaljujući MailChimpu možemo dobiti statistike kampanje koju smo vodili i analizom saznati što smo napravili krivo, a što kod naših potencijalnih klijenata prolazi

Email marketing

Želite promovirati svoje poslovanje? Obratite nam se s povjerenjem!