Internet marketing

Internet marketing predstavlja važnu komponentu marketinškog plana te uključuje upotrebu interneta i drugih digitalnih tehnologija za postizanje digitalnih ciljeva.

Za vas radimo

  • Analiza tržišta i konkurencije
  • Plan digitalnog marketinga
  • Upravljanje Google Ads kampanjom i postavljanje ciljanih oglasa
  • Povećavamo promet vaše web stranice pomoću SEO-a, optimiziramo tražilice
  • Pratimo i analiziramo marketinške aktivnosti pomoću Google Analyticsa
Internet marketing

SEO

SEO (Search Engine Optimization) je kontinuirani postupak poboljšavanja pozicije internetske stranice na web tražilicama, kako bi se ista prikazala na što višem mjestu u rezultatima pretrage te dovela do povećanja vidljivosti i posjećenosti stranice. Optimizacija web stranice obuhvaća istraživanje ključnih riječi, analizu konkurencije, definiranje ciljanih korisnika, optimizaciju internih linkova te odredišnih stranica, lokalni SEO i ostalo, uz korištenje isključivo tzv. white hat tehnika, tj. uz praćenje Google-ovih smjernica za kreiranje linkova.

SEO optimizacija

Google AdWords

Google AdWords je Googleov servis za oglašavanje na internetu i najpoznatiji i najbolji sustav online oglašavanja. Google AdWords oglasi prikazuju se osobama koje u određenom trenutku pretražuju vašu kategoriju usluga i proizvoda. Kada korisnik pretražuje ključnu riječ koja opisuje vaše usluge i proizvode, prikažu mu se vaši oglasi. I oni se ne prikazuju bilo gdje na rezultatima pretraživanja već na vrhu prve stranice rezultata pretraživanja. Zašto je to važno?

Iz razloga što čak 92% pretraživanja završi na prvoj stranici, što znači da samo u 8 od 100 pretraga korisnici nastave pregledavati web lokacije na drugoj stranici. Prednost Google Ads je što je prikazivanje vaših oglasa besplatno, a naplaćuje sa samo klik na oglas koji korisnika vodi na vašu web stranicu. U svakom trenutku imate potpunu kontrolu nad troškovima i u svakom trenutku možete vidjeti rezultate kampanje. Naš zadatak u ovom dijelu posla je da s vama definiramo ciljeve kampanje na temelju kojih formiramo strategiju oglašavanja. Analiziramo konkurenciju, postavljamo kampanju, formiramo grupe oglasa i osmišljavamo efektne oglase te svakodnevno analiziramo i optimiziramo kampanju i redovno vam prezentiramo rezultate.

Google AdWords

Google Analytics

Google Analytics je najbolji alat za praćenje i analiziranje prometa vaše web stranice. Preko Analyticsa saznajemo tko su posjetitelji stranice, saznajemo informacije o dobi posjetitelja, spolu, broj posjetitelja, njihovu lokaciju, informaciju jesu li posjetitelji pretraživali vašu web stranicu s mobilnog uređaja ili računala … Google Analytics vrijedan je alat koji pruža uvid u upisivane ključne riječi i fraze koje su dovele na vašu web stranicu. Kad znamo koje se riječi i fraze češće pretražuju i dobivaju značajan broj klikova, fokusiramo se na njih kako bi na stranici odradili bolju SEO optimizaciju.

Google Analytics

Content marketing

Content marketing ili marketing sadržajem podrazumijeva kreiranje originalnog, relevantnog i korisnog sadržaja, koji će lako privući pozornost kupaca te im na nenametljivi način predstaviti određene proizvode ili usluge. Ovaj oblik marketinga uključe izradu pisanog sadržaja, vođenje bloga te drugih sadržaja kojima je cilj ojačati odnos s čitateljima i promovirati biznis/brand.

Content marketing